Warning: Creating default object from empty value in /customers/f/1/d/montessoribjerred.se/httpd.www/hojt/wp-content/themes/hybrid/library/functions/core.php on line 27 Montessori Bjerreds Skolkurator

Skolkuratorn

Kontakt

Vill du/ni komma i kontakt med mig som är skolkurator?

Jag som arbetar som skolkurator heter Malin Smidelik och finns på skolan måndagar och torsdagar.

Jag delar rum med skolsköterskan. Om jag är upptagen eller inte är inne kan du/ni lägga en lapp i mitt fack (finns vid kopiatorn inne i personalrummet) eller maila mig på
malin.smidelik@montessoribjerred.se

Vad gör en skolkurator?

Till dig som är elev

Jag finns här om du som barn eller ungdom behöver någon vuxen att prata med. Du kan prata med mig om exempelvis kompisrelationer, familj, kärlek, självförtroende, mobbing eller om du känner dig ensam och ledsen.

Till dig som är förälder

Kontakta mig gärna om du känner oro för ditt barn, om du behöver stöd i din föräldraroll eller hjälp i samarbetet med skolan. Jag kan även vara hjälp som länk till socialtjänst eller barn- och ungdomspsykiatri etc.

Det går bra att som förälder vända sig direkt till mig.

Skolkuratorn har Tystnadsplikt…
Detta innebär att en skolkurator inte får föra vidare känsliga uppgifter om en människas personliga förhållanden utan samtycke från personen i fråga.

och Anmälningsskyldighet
Anmälningsskyldighet innebär att all personal på skolan, inte bara kurator, är skyldig enligt socialtjänstlagen att anmäla till socialnämnden om de i sitt arbete får veta något som gör att socialtjänsten måste ingripa för att skydda ett barn.

Leave a Reply


* Krävs