Styrelse

MARTIN MORÉN-JÖNSSON

“Jag är styrelseordförande för Montessori Bjerred och har barn i både förskolan, lågstadiet och mellanstadiet. Till vardags är jag advokat och delägare i en affärsjuridisk advokatbyrå. Jag är mycket intresserad av styrelsearbete och glad över möjligheten att få samarbeta med skolledningen och övriga styrelsen för att utveckla föreningens verksamhet. Du som är medlem är alltid välkommen att kontakta mig om du har frågor eller synpunkter, på styrelsens arbete eller verksamheten i övrigt.”

Mejla martin.moren.joensson@pwc.com

MARIE GRALÉN

”Jag är civilekonom och har arbetat som personalchef i många år, på bland annat Awapatent och Veolia Water Solutions & Technologies. Idag driver jag HR-konsultföretaget Inshure. Jag har en son i högstadiet och engagerar mig i styrelsen då jag är stolt över vår skola och vill bidra till att den fortsätter att vara så bra.”

ADAM HIDESTÅL

”Jag arbetar som stadsarkivarie i Malmö och är numera bosatt i Lomma. Har vuxit upp och gått i skola i Bjärred och återvände i vuxen ålder. Jag och min familj sökte oss till Montessori Bjerred både för att vi ville låta våra barn få ta del av Montessoripedagogiken och för att vi ville låta dem gå på en liten och trygg skola med goda studieresultat.”

NICLAS NILSSON

”Jag är en hemvändande Bjärredsbo som tycker att Lomma kommun och Bjärred är en stabil miljö att växa upp i. Trygghet i vardagen är av yttersta vikt för att barnen ska kunna utforska världen på eget initiativ. Med nyfikenhet kommer kunskap nästan av sig själv. Jag är utbildad vid Lunds Universitet, har disputerat i medicinsk vetenskap och arbetar med forskning och innovation på ett läkemedelsföretag i Köpenhamn. Jag brinner för tvärvetenskap och vill medverka till att skapa en internationellt gångbar skola i samspel med näringslivet.”

NICOLA DOLOVSKI

”Jag arbetar som försäljningschef för parkeringstjänsten Parkster och är en relationsbyggare som kan tillföra den där extra gnistan som får saker att hända. Mina främsta tankar om Montessori Bjerred är att här bemöts varje barn individuellt och får utveckla självständighet, självsäkerhet och social kompetens i en kärleksfull och varm miljö – genom hjälp till självhjälp. Det är viktigt att våra barn känner sig trygga och vågar utvecklas, så att de lär sig att skapa gemenskap och sprida glädje.”

HELENE BIRVE OLESEN

”Jag var med och startade Montessori Bjerreds grundskola 1993 och har tidigare arbetat som lärare och rektor på skolan. Idag är jag rektor på Lunds Montessorigrundskola, jag brinner för Montessoripedagogik! Jag har tre barn och två av dem kan redan se tillbaka på många mysiga år på Montessori Bjerred.”

EMMA SALDE REUTER

”Jag jobbar som controller på Sociala resursförvaltningens ekonomiavdelning i Malmö stad, och har en filosofie magisterexamen i företagsekonomi. Min dotter började på Montessori Bjerred för några år sedan. Första gången vi gjorde ett studiebesök på Montessori Bjerred kände jag att detta var en skola jag hade velat gå i om jag vore barn. Montessoripedagogik var ganska nytt för mig – idag skulle jag inte välja något annat. Jag vill gärna engagera mig och bidra i en verksamhet som är så viktig för våra barn och som förbereder dem för livet.”